Naš pristup

Kao najvažnija sporedna stvar na svetu, fudbal je oduvek bio magnet za dečake. Veliki broj klinaca mašta o tome da jednog dana zaigra u dresu nekog svetskog kluba. S obzirom baš na tu činjenicu, škole fudbala počele su da niču kao pečurke posle kiše.

A cilj je bio samo jedan – da klinci najpre plate članarinu, a onda, posle nekog vremena, da se eventualno „prodaju” nekom klubu. I da neki „stručnjaci” lepo zarade. Ipak, ima i drugačijih, svetlijih primera. Jedan od njih je svakako Fudbalski klub Mundial iz našega grada.

Ovaj sportski kolektiv počeo je da radi 2008. godine, a trojica momaka, fudbalskih entuzijasta, školovanih trenera i „difovaca”, zasukali su rukave, okupili 110 klinaca i počeli da im prenose svoje znanje. Ali pre svega – ljubav prema sportu. Zvonko Lazarov, Danijel Milutinović i Siniša Radulović glavni su „krivci” za to što mališani s treninga odlaze srećni, ali i postižu odlične rezultate na utakmicama.

Treninzi FK-a Mundial odvijaju se u sali poljoprivredne škole i na SC-u „Mladost”.

Naši treneri

Imajući u vidu da imaju pravo da obučavaju samo oni koji su i sami predhodno obučeni, trenerski, stručni kadar naše  škole sačinjavaju mladi, ambiciozni i stručni, Viši fudbalski treneri Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje,  univerziteta u Beogradu.

Danijel Milutinović

Trener

Siniša Radulović

Trener

Zvonko Lazarov

Trener