1. mesto u zimskoj ligi GFSP gen. 2001

Uspeh mladih fudbalera „Mundiala“

(TV Pančevo) – Članovi svih selekcija Škole fudbala „Mundial“ okupila se u Poljoprivrednoj školi kako bi proslavila uspehe svih selekcija u nedavno završenoj Zimskoj ligi za više uzrasta. Najveće uspehe ostvarile su generacije dečaka 2001, 2003. i 2004. godište. Uspehe Škole fudbala „Mundial“ prepoznali su iz FK-a „Železničar“, sa kime je uspostavljena saradnja.

Na nedavno završenom takmičenju Zimske lige u fudbalu, koja se odvijala od novembra do marta u balonu arene i Kačarevačkoj hali, fudbaleri FK-a „Mundial“ ostvarili su veliki uspeh. Dečaci 2001. godišta završili su takmičenje bez poraza u ligaškom delu, a u finalu su bili bolji od FK-a „Stenli Vojvodina“ rezultatom 3:1. Takođe iz ove generacije dečaka FK-a „Mundial“ proglašeni su najbolji igrač lige Georgije Jankulov i najbolji strelac lige Andre Jakovašić. Godište 2003. je u finalu savladalo FK „Stenli Vojvodina“ rezultatom 4:1. Iz ove generacije dečaka za najboljeg igrača lige proglašen je Luka Regoje, najbolji strelac lige je Aleksa Čevizović, a najbolji golman Marko Kuzmanović. Godište 2004. je takođe ostvarilo veliki uspeh – tokom ligaškog dela nisu izgubili utakmicu, a u finalu su bili bolji od vršnjaka iz FK-a „Budućnost“, rezultatom 3:2.

– Treniram fudbal sedam godina u FK-u „Mundial“. Osvojili smo zlatnu medalju u Zimskoj ligi u Kačarevu. Dobrom igrom i napornim treniranjem stigli smo do finala bez ijednog poraza. Naporno treniramo uz pomoć trenera i okrećemo se novom izazovu, a to je Pionirska liga u velikom fudbalu, rekao je Filip Sanader, član generacije 2001. godišta.

– Treniram fudbal pet godina u FK-u „Mundial“. U Kačarevu smo osvojili prvo mesto u Zimskoj ligi. Osim zlatne medalje i osvojenog trofeja, osvojili smo još neke nagrade. Aleksa Čevizović za ubedljivo najboljeg strelca turnira, Marko Kuzmanović za najboljeg golmana turnira i ja za najboljeg igrača, istakao je Luka Regoje, član generacije 2003. godišta.

– Imam deset godina i treniram već četiri godine u Fudbalskom klubu „Mundial“. Osvojili smo prvo mesto na turniru, a u finalu smo igrali protiv tima „Budućnost“ i ja sam postigao sva tri gola, izjavio je Luka Milutinović, član generacije 2004. godišta.

Najzanimljivije je bilo u generaciji 2006. godišta, gde su se u polufinalu sastale dve ekipe „Mundiala“, čime su potvrdile odličan rad u mlađim kategorijama u ovom klubu. Nakon polufinalnih utakmica i finala, dve ekipe osvojile su treće i drugo mesto u konačnom plasmanu.

– Ovim putem ističem da smo veoma zadovoljni zato što je mnogo dece prošlo kroz takmičenje. Iako je rezultat u drugom planu, svi mi volimo i želimo da pobedimo, a ove zime mi smo bili za nijansu bolji od ostalih ekipa. Naglašavamo kvalitetan rad sa decom, prvo pedagoški, a tek nakon toga tragamo i jurimo za rezultatom, rekao je Zvonko Lazarov, trener FK „Mundial“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2024 FK Mundial Pančevo